Friday, September 08, 2006

NO LEADS - THURS SEPT 7, 2006

COMPOSITE INDEX - CORRECTION DUE
zzzz....zzzzz....zzzzz




Nothing much today except masuk office, switch on mesin jackpot (terminal), scan for virus, tidor, isap rokok, minum kopi, sembang, makan, tidor balik, minum kopi, balik rumah.. However still maintain position dalam Dialog & OSK.

Regionally, most Asian markets declined on renewed worries about the possibility of higher interest rates in the U.S., a key export market for Asia, with Tokyo shares tumbling nearly 1.7%. But Philippine stocks rose to their highest in almost four months.

Many investors across the region were jittery after figures showed that U.S. wages rose faster than expected in the second quarter. The news left investors questioning whether the Federal Reserve might resume its string of interest rate hikes when it meets later this month, which could slow the U.S. economy.

KLCI dilihat sudah sampai masa untuk correction (pembetulan) selepas uptrend (wave 3 - topping not confirm yet). Hopefully boleh maintain atas 950.

Kalau tengok dari sudut DMI, nampak lemah di mana garis -DI dah start point upward dan +DI dah pointing downward menandakan KLCI berkemungkinan jatuh atau pun terus keras dalam jajaran kecil sehingga situasi overbought neutralize balik.

Immediate Support - 950 and 940
For 7/9/2006 KLCI closed at 955.85.
Overall, the bias in prices is: Upwards.
The projected upper bound is: 969.48.
The projected lower bound is: 944.18.


CI SPOTMONTH
Correction is expected toward 940 & 930 support levels.



For 7/9/2006 SpotMnth closed at 946.5.
Overall, the bias in prices is: Upwards.
The projected upper bound is: 967.32.
The projected lower bound is: 927.46.

2 comments:

Bard said...

Bursa dah berminggu minggu sakit sebab eventhough CI naik tapi saham teruk. Apa punya market nih.... Budget day pun tak mampu kasi index naik. Teruk....teruk.

Punter Miskin said...

Dah lama sakit ler Bro, fresh fund tak de yang baru. Dok rolling fund yang sama.

New listing pulak, hampir 80% boleh dianggap kaunter low quality untuk Mesdaq.

Sekarang ni dah jadi terlalu banyak counter sakit dan disokong oleh sindiket. Tu yang buat susah nak cari yang betul-betul ok tu.

Kerajaan pulak 2 minggu skali announce dasar/projek baru RMK9, SJER, Penang Bridge 2nd Link, IMP, bajet 2007 bla bla bla.. Tapi satu pun tak jalan lagi, tu yang potong stim market nak naik